Mehr Artikel

Jette's Mango Sorbet

3. Juni 2014

Feel like cooling down? Try our mango sorbet recipe guaranteed to sweeten your day!

 

Ingredients:

2 Ripe and soft mangos
80g unrefined cane sugar
1/2 a vanilla pod
150ml water
1 Lime
2 Mint stalks
100g of Rasberries

 

How to cook:

  1. Peel, core and cube mangoes. In a pot heat water, sugar and the vanilla pod (halved lenghtwise). Bring the water and sugar mixture to a boil and let simmer until it gets a little sticky.

  2. Process the mango cubes with a hand-held blender to a purée. Halve the lime and squeeze out the juice. Add to the mango purée.

  3. Add the sugar syrup to the mango purée. Mix well, transfer to an adequate box or bowl and keep in the freezer for min. 4 hours.

  4. Stir the mango sorbet every 30 minutes, but do not eat!

  5. Before serving, top the mango sorbet with raspberries and mint leaves.

 

Rezept herunterladen
25 Min.262 kcal.4 Pers.

Zutaten

  • Mango2  Stk.
  • Rohrohrzucker80  g
  • Vanilleschote0.5  Stk.
  • Limette1  Stk.
  • Minze2  g
  • Himbeeren100  g

Gut Zuhause zu haben

  • Wasser150 ml

So geht's:

VORBEREITUNG

  • Schäle, entkerne und viertele die Mangos. Erhitze in einem Topf das Wasser, den Zucker und die Vanille Schote. Bringe die Wasser und Zucker Mischung zum kochen und lass sie etwas köcheln bis sie etwas klebrig wird.
  • Puriere die Mango Viertel mit einem Handmixer zu einem Püree. Schneide eine Limette in zwei und entsafte sie. Gebe den Saft zu dem Mango Püree hinzu.
  • Gebe das Zucker Syrup zu dem Mango Püree. Vermische alles und gebe es in einen entsprechenden Behälter. Bewahre es für etwa 4 Stunden im Tiefkühler auf.
  • Rührer alle 30 Minuten durch das Mango Sorbet, aber iss noch nichts.

SERVIERVORSCHLAG

  • Man kann das Mango Sorbet vor dem Servieren noch mit einigen Himbeeren und Minze Blätter dekorieren.