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Awsome summer fruit and almond tarte

24. Juni 2014

Fresh fruit and almond tarte

Enjoy this delicious tarte with your friends and family. Yummi!

Ingredients:

For the Crust:

  • Ground almond flour (with the peel): 25g
  • Egg whites: 5 pcs.
  • Melted and cooled butter: 70g
  • Icing sugar: 4 tbsp.

For the cream:

  • Whip cream: 200 ml
  • Creme fraiche 38%: 1 pcs.
  • Icing sugar: 1 tbsp.
  • Ground vanilla: 1 tsp.

Topping:

  • Mixed berries or other fruit: 750g
  • Mint leaves

How to do:

  1. Preheat the oven to 200°C.
  2. Whisk the egg whites until firm. Add the icing sugar while slowly whisking. At the highest setting, whisk for another 5 min. until the eggwhites and sugar become thick and glossy. Carefully fold in the ground almonds and melted butter. Spoon the dough out on a lined baking sheet in a rectangle of about 20x30cm. Bake in the oven for approx. 20 min. until golden and crispy. Leave the crust to cool down.
  3. Whisk the whip cream with the icing sugar and vanilla until firm. In another bowl, whisk the creme fraiche until firm. Carefully fold the whip cream into the creme fraiche. Spoon the cream on top of the crust in a thick layer.
  4. Top the tarte with your favourite fruit and berries cut into bite size pieces. Drizzle with mint leaves.

 

 

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55 Min.20,813 kcal.6 Pers.

Zutaten

  • Eier5  Stk.
  • Schlagsahne200  Stk.
  • Sauerrahm1  Stk.
  • Mandeln25  g
  • Gemischte Beeren750  Stk.

Gut Zuhause zu haben

  • Geschmolzene und abgekühlte Butter (für die Kruste)70g
  • Puderzucker (für die Kruste)4 EL
  • Puderzucker (für die Creme)1 EL
  • Gemahlene Vanille (für die Creme)1 EL
  • Minze Blätter

So geht's:

VORBEREITUNG

  • Den Ofen auf 200°C vorheizen.
  • Das Eiweiß steifschlagen. Den Puderzucker vorsichtig unterrühren. Auf der höchsten Stufe weitere 5 Min. rühren bis die Eiweiß-Zucker-Mischung dick und glänzend wird. Vorsichtig Mandelmehl und geschmolzene Butter unterheben. Den Teig auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech, in Form eines Rechtecks (ca. 20 x 30 cm), ausstreichen. Im Ofen ca. 20 Min. goldbraun und knusprig backen. Auskühlen lassen.
  • Die Schlagsahne mit Puderzucker und Vanille steifschlagen. Crème fraiche in einer anderen Schüssel aufschlagen, dann vorsichtig Schlagsahne unter die Crème fraiche heben. Die Crème großzügig mit einem Löffel auf dem Knusperboden ausstreichen.

SERVIERVORSCHLAG

  • Die Tarte mit Lieblingsfrüchten und –beeren belegen und in Portionsstücke schneiden. Mit Minzblättern bestreuen.