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Avocado Truffels

27. Mai 2014

Check out these truffels which melt on your tongue and have a great intense chocolate taste. They're Vegan, Lactose free, Gluten free and even have a healthy avocado twist!

They were an absolute hit at the Lët'z Go Local Market last weekend. Jette had baked all night to offer these free treats to all the visitors at our stand!

Ingredients for approx. 20 truffels

  • Ripe avocado: 1 pcs.
  • Dark couverture chocolate: 120 g
  • Cocoa powder: 3 tbsp.
  • Vanilla powder: 1 tbsp.
  • Raw cane sugar: 1-2 tbsp.

How to cook:

  1. Coarsely cut the chocolate. Transfer to a bowl and melt over hot water.
  2. Meanwhile halve Avocado and scoop out the flesh with a spoon. In a bowl mash the avocado flesh with a fork and season with vanilla or tonka bean (you can also use orange zest, lavender etc.)
  3. Mix the avocado mash with melted chocolate. Add some sugar if you like it more sweet.
  4. Keep in the fridge for min. 1 hour.
  5. Use a spoon to scoop the chocolate into small balls. Roll between your palms.
  6. Tip cocoa powder (you can use any other toppings instead) into a bowl and carefully roll the truffels until completely coated. Place on a dish and keep cool in the fridge
     

 

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90 Min.17,560 kcal.4 Pers.

Zutaten

  • Avocado1  Stk.
  • Zartbitterkuvertüre120  Stk.

Gut Zuhause zu haben

  • Kakao Puder3 EL
  • Gemahlene Vanille1 EL
  • Roh-Rohrzucker1-2 EL

So geht's:

VORBEREITUNG

  • Schokolade grob hacken und über heißem Wasser schmelzen.
  • In der Zwischenzeit die Avocado halbieren und das Fruchtfleich mit einem Löffel in eine Schüssel kratzen. Mit einer Gabel zu einem feinen Püree zerdrücken und mit Vanille (Stattdessen können Sie auch Tonka-Bohne, Lavendel oder Orangenzeste nehmen.)
  • Das Avocado-Püree mit geschmolzener Schokolade vermischen und, wenn sie es gerne etwas süßer mögen, den Zucker hinzufügen.
  • Für mind. 1 Stunde im Kuhlschrank ruhen lassen.
  • Mit einem Teelöffel kleine Portionen abstechen und zwischen den Handflächen zu kleinen Bällchen rollen.

SERVIERVORSCHLAG

  • Kakaopulver in eine Schüssel geben und die Trüffel vorsichtig darin wenden bis sie komplett bedeckt sind. Statt Kakaopulver können Sie aber auch jedes andere Topping Ihrer Wahl benutzen. Bis zum Servieren im Kühlschrank aufbewahren.